Sziasztok, Nyolcadikosok!

Eljött életetek egyik első nagy döntésének ideje. Középiskolát kell választanotok! Egy jó középiskola megalapozza a sikeres felnőtt életet. Ezért ajánljuk nektek most magunkat, a komáromi Széchényi Technikumot, vagy ahogy generációk óta ismerik a városban és környékén: a SZIXI-t!

free html5 templates

Miért érdemes nálunk tanulni?

  1. SZAKMAI ÉRETTSÉGI - Érettségid mellé nálunk szamát is kapsz! A technikumi oktatás sajátossága, hogy már az érettségi vizsgával együtt szakmához is juthatsz! Iskolánk keresett szakmákban adja meg a lehetőséged számodra, hogy már a középiskolai évek után azonnal egy jól fizető állást találhass!
  2. HAVONTA ÖSZTÖNDÍJ - Tanulásért fizetünk! Jól hangzik? Technikumban, ágazati alapképzés alatt havi 8000 Ft üti a markod! Alapképzés után teljesítménytől 10-50 ezer forint jár. Sikeres szakmai vizsga után pedig egy összegben, a vizsga eredményétől függően 150-300 Ft pályakezdési támogatást fizetünk egy összegben! Megéri nálunk tanulni!
  3. KORSZERŰ INFORMATIKAI BERENDEZÉSEK - Négy számítástechnika tanterem és egy számítógépes nyelvi labor várja a diákjainkat. A nyelvi labort a tavalyi tanévben alakítottuk ki. A legújabb számítógépeinket pedig idén szereztük be!
  4. CISCO AKADÉMIA TAGSÁG - Az informatikus diákjaink számára elérhetőek a CISCO Akadémiai Rendszer online tanyagai is. Ezeknek elsajátatásában akkreditált CISCO oktatóink segítenek. A képzés során pedig mindenkinek lehetősége van a CISCO ipari vizsgáit letenni (ITE, CCNA, CCNA2), ami a munkaerőpiacon kiemelt előnyt biztosít!
       

Képzési kínálatunk

Mobirise

Pénzügyi és számviteli ügyintéző

Gazdálkodás és menedzsment ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A pénzügyi-számviteli ügyintéző a gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységével összefüggő feladatait önállóan végzi: könyvelési feladatokat lát el, számítógépes programokat használ, nyilvántartások vezetésében vesz részt, közreműködik egyes pénzügyi műveletek előkészítésében és lebonyolításában.

Mobirise

Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus

Informatikai és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus adott cég munkatársaként helyben telepített, illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett hálózati eszközök, szerverek, valamint alkalmazások összehangolt működését biztosítja.

Nyílt napjaink

2022. október 27, csütörtök

Reggel 8 órától kezdődően három - tetszőlegesen választott - nyílt tanórát lehet megtekinteni. Utána közös tájékoztató az iskola munkájáról.

2022. december 8, csütörtök

Reggel 8 órától kezdődően három - tetszőlegesen választott - nyílt tanórát lehet megtekinteni. Utána közös tájékoztató az iskola munkájáról.

2023. január 13, péntek

Reggel 8 órától kezdődően három - tetszőlegesen választott - nyílt tanórát lehet megtekinteni. Utána közös tájékoztató az iskola munkájáról.

A felvételi folyamata

Hogyan juthatsz el az elhatározástól az első tanítási napig

Keresgélés és elhatározás

Itt állsz most. Gondolkodsz a jövődőn, próbálod eldönteni mi szeretnél lenni. Nézegeted az iskolák weboldalát, az online prospektusokat, meghallgatod a szüleid és barátaid jó tanácsait. Ez a legnehebb lépés. Itt is ezért vagy, és ezt is ezért olvasod. Szánj rá időt és tekintsd át alaposan és többször is az oldalunkat, hogy a lehető legjobb döntésd hozd meg!

Ne feledd, mi várunk téged szeretettel!

Jelentkezés

Az általános iskolák jellemzően 2023. január elején, de legkésőbb február közepéig – a helyben megszokott módon – összegyűjtik nyolcadikosaik továbbtanulási szándékait, és ezek alapján legkésőbb
2023. február közepéig  előállítják a felvételi lapokat. 
A kinyomtatott és aláírt felvételi lapokat be kell küldeni a lapokon szereplő címre. A postára adását ebben az esetben az általános iskola végzi.

Az iskolánkban felvételi nincsen, csak a hozott jegyek alapján történik a rangsorolás!

Ideiglenes felvételi lista kihírdetése

2022. márciusában megjelenik a honlapunkon és az iskolában is kiffügesztve a felvételi jegyzék. Ezen ellenőrizheted, hogy bejutottál-e hozzánk!

FELVETTEK!

Ha felvételi jegyzéken a kódod mellett az szerepel, hogy bejuttál hozzánk, akkor gratulálunk, már csak egyetlen lépés választ el attól, hogy te is igazi SZIXI-s polgár legyél!

Beiratkozás

Ha felvettek és úgy döntöttél, hogy a következő öt évben nálunk szeretnél tanulni, akkor már csak a beíratkozás van hátra. Ennek napja nálunk várhatóan 2022. június végén lesz. Ekkor megismerkedhetsz új osztályfőnökeiddel is akár! A pontos időpontot keresd tavasszal a honlapunkon!

Első tanítási nap! :)

Miután vége a nyárnak várunk szeretettel, szeptember elsején 8 órára az iskolai évnyitóra! És kezdődhet életed nagy kalandja a középiskolás élet! 

ISKOLAI ÉLETKÉPEK

TSZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum